Nincs engedélyezve a javascript.
Afrikai akác
Jelenleg nem rendelhető
Újszerű antikvár könyv
3 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Felejthetetlen és érzékletesen megírt utazás a poklok mélyére: romantikus, megrázó és tanulságos történet egy elárvult angol úrilányról, kényszerházasságáról, a váratlan szerelemről és a varázslatos tájról, amely még sokáig ott ragyog a képzeletünkben, miután becsuktuk a könyvet.
Leírás a könyvről
Frances Irvine, a középosztálybeli angol úrilány egyetlen fillér nélkül marad apja hirtelen halála után, és kénytelen választani: vagy rosszindulatú nagynénje házába költözik dadának, vagy elfogadja az ellenszenves fiatal orvos, a Fokföldön dolgozó Edwin Matthews házassági ajánlatát. A kétségbeesett lány végül úgy dönt, férjhez megy, s követi a férfit Dél-Afrikába. A hajóúton azonban megismerkedik a rendkívül vonzó, ambiciózus William Westbrookkal, s szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele.

Frances a két egymástól nagyon különböző férfi közt őrlődik; míg Williamet a becsvágy és a pénz utáni vágy hajtja, addig Edwin az eszményeit akarja megvalósítani, s méltóbb körülményeket szeretne kiharcolni a dél-afrikai gyémántbányákban agyongyötört őslakosoknak.

Francesnek döntenie kell. Vajon képes lesz-e a sok hányattatás után meghozni a megfelelő döntést és meglelni a boldogsághoz vezető utat?



"Az elsőkönyves McVeighnek sikerül teljességgel valósághű és érzékletes képet teremtenie a 19. századi Dél-Afrikáról. Olvasás közben magunk is érezzük a homokvihar tombolását, a hideg kukoricakása ízét, halljuk a kabócák reszelős hangját és Frances keserű zongorajátékát. A reménytelen történet hátterében pedig megismerhetjük a szenvedély viszontagságait, a gyarmatosítás kegyetlenségét és a gyémántkereskedelem mélyen fajgyűlölő kezdeteit. Letehetetlen olvasmány." (Oprah.com)



"Az Elfújta a szélhez hasonlítható, letehetetlen olvasmány. Teljesen lebilincselt." (Katharine McMahon)



"Elbűvölő mese veszteségekről, árulásról és szerelemről." (Vouge)



Jennifer McVeigh 2002-ben évfolyamelsőként szerzett diplomát az Oxford Universityn angol irodalomból. Filmekben, televízióban, rádióban és a könyvkiadásban dolgozott, míg fel nem hagyott mindennel, hogy regényírásba fogjon. Az Afrikai akác az első regénye.



Olvasson bele: Részlet a könyvből



A Könyvjelző magazin 2014. júniusi számában megjelent cikk: Forró égöv
Adatok
Raktári kód:
736535
ISBN:
9633574614
EAN:
9789633574614
Eredeti megnevezés:
The Fever Tree
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
352
Méret [mm]:
135 x 208 x 22
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Jennifer McVeigh
Jennifer McVeigh
Jennifer McVeigh az Oxfordi Egyetemen diplomázott 2002-ben. A filmszakmában, rádióknál és kiadóknál dolgozott, azután feladta állását, hogy kreatív írást tanuljon. Kelet- és Dél-Afrika vadonjaiban utazgatott autóval, sátorozva. Első regényét, az Afrikai akácot (Penguin, 2012) a Richard and Judy Book Club ajánlotta az olvasók figyelmébe, és széleskörű kritikai elismerést aratott, magyarul az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg. Jennifer jelenleg Londonban él férjével és három gyerekükkel. Az íróról honlapján olvashatunk még többet:
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem